Ny forskning antyder, at luksusproducenter Bentley og Porsche er blandt de mest betydningsfulde lovovertrædere for dyre stigninger i elektriske fejl. De to luksusmærker kommer i anden og tredje bag Renault på en liste over producenter, hvis biler har de mindst velrenommerede elektrika.
Garanti direkte analyserede 50.000 forsikringer for biler over tre år gamle i en femårsperiode og opdagede, at det i gennemsnit ville koste 757 £ for at reparere elektriske fejl i en Porsche. Gennemsnitlige reparationsregninger i en Bentley kostede en billigere £ 670, men begge er dyre sammenlignet med Suzukis gennemsnitlige omkostninger på 244 £.
Annonce – Kort artikel fortsætter nedenfor

De samlede resultater viser, at antallet af elektriske fejl steg fra 5.300 i 2008 til 11.500 i 2013 – det indebærer, at en ud af hver fire chauffør oplevede en elektrisk fejl hvert år. Priser til reparation af disse problemer forbedret fra £ 221 til £ 291 i samme periode.
Hvad angår de værste fornærmende modeller, oplevede to tredjedele af alle Chrysler Sebrings (66 procent) elektriske sammenbrud, mens Hyundai Matrix (63 procent) og Mercedes-Benz E-klassen (60 procent) fulgte nøje bagpå. Undersøgelsen fandt også, at over 25 procent af Renault, Saab, MG, Audi, Citroen, Sæde og BMW -modeller led hvert år elektrisk svigt.
• Mange økonomiske biler
I modsætning hertil udviklede kun en ud af syv Subarus en elektrisk fejl hvert år, mens der ikke var nogen registrerede påstande med Honda S2000, Mazda 5, Toyota Prius og Volkswagen Passat CC.
Grundlæggende udstyr inklusive relæer og generatorer mislykkes stadig typisk, men moderne gadgets som køretøjsparkeringssensorer tilføjes i stigende grad til listen over elektriske problemer. Kun franchiserede forhandlere kan løse dem eller andet specielt udstyr, og det alene støder typisk på reparationsomkostningerne.
David Gerrans, Garanti -direkte administrerende direktør, sagde: ”Da bilteknologi fortsætter med at gå videre, får biler meget mere og meget mere komplekse. Intetsteds er så meget mere end inden for computerteknologi og anden elektronik.
”Men selvom disse fremskridt uden tvivl kan forbedre bilens ydelse og sikkerhed, har de også en knock-on-effekt på, hvor typisk de mislykkes, og hvor meget det koster at reparere dem.”

For en gennemgang af de mest velrenommerede biler på markedet i dag, se vores søsterwebsted Carbuyer.co.uk.