Den ansigtsløftede Toyota Aygo samt dens søskens biler, Peugeot 107 såvel som Citroen C1, er blevet nedlagt fra en fire-stjernet euro NCAP-score til tre.
I den seneste runde med ulykkesforsøg fra uafhængig testorganisation, Euro NCAP, blev City Vehicle -trioen kritiseret, da de “ikke havde været i ajour med de nyeste sikkerhedsfremmende fremskridt såvel som standarder.”
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

Aygo, C1 såvel som 107 scorede fire stjerner, da de først blev testet i 2005, men de ansigtsløftede design er blevet droppet til tre, da de ikke er udstyret med bivirkninger airbags såvel som elektronisk stabilitetsstyring som grundlæggende udstyr.
Nyere rivaler som Volkswagen Up! Ud over Fiat 500 scorede begge fem-stjernede ratings såvel som Ford Ka, Kia Picanto såvel som Hyundai I10 alle scorede fire stjerner, hvilket gjorde PSA såvel som Toyota’s tripletter blandt de fattigste scoringskøretøjer i deres segment.
Som svar på Euro NCAPs dom har Toyota dedikeret til at montere en sidehorax såvel som sidehovedgardin -airbags, stabilitetskontrol, en rejsende sikkerhedssele -påmindelse samt isofix monteres til Aygo på køretøjer, der tilbydes i Europa i juli 2013. Peugeot også Som Citroen har dedikeret til at gøre nøjagtigt det samme med henholdsvis 107 som C1.
Når han talte om resultatet, sagde Dr. Michiel Van Ratingen, Euro NCAP -generalsekretær: ”Vores testprotokoller har udviklet sig markant i de sidste par år. Der er flere tests såvel som kravene har endt med at blive strengere. ”
Han tilføjede, at Aygo, der var ulykkesforsøg, omfattede den reviderede sikkerhedsspecifikation, såvel som sagde, at uden den, ”ville scoringen sandsynligvis have været meget værre. Bivirkning af airbags såvel som elektronisk stabilitetsstyring er grundlæggende på mange køretøjer i denne klassificering såvel som vores test viser nøjagtigt, hvor vigtigt det er for producenter at holde deres køretøjer så meget som dato, når det kommer til sikkerhed.
”Efterhånden som vores protokoller udvikler sig, bør køretøjer, der sidst testede mange år tilbage, ikke antages at sammenligne godt med mere moderne køretøjer. Forbrugerne bør købe køretøjer på grundlag af, at den nyere stjerneklassificering, jo sikrere bilen. ”