En række nye foranstaltninger er blevet annonceret af Competition and Markets Authority (CMA) i et forsøg på at øge konkurrencen og lavere priser for bilforsikring.
Planerne inkluderer et loft på de gebyrer, der er overført til forsikringsselskabet for en skyld i en fejl i en ulykke for omkostningerne ved at tilvejebringe et erstatningskøretøj til den ikke-fejlfaglige drivkraft for at afspejle de omkostninger, der er afholdt og fjerne betydelige ineffektiviteter.
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

Andre ændringer, der er fremsat, inkluderer bedre information for forbrugerne om deres rettigheder efter en ulykke, samt bedre information til drivere om omkostninger og fordele ved beskyttelse uden belønningsbelønning.
• Garagearbejde på op på op
Alasdair Smith, formand for den private bilforsikringsundersøgelsesgruppe og CMA -vicepanelformand, sagde: “Der er over 25 millioner privat registrerede biler i Storbritannien, og vi tror, ​​at disse ændringer vil gavne bilister, der i øjeblikket betaler højere præmier som et resultat af det problemer, vi har fundet.
“En cap på omkostninger til udskiftningskøretøjer reducerer de beløb, der opkræves til forsikringsselskaber for skyld i fejl, som vil skære nogle af ineffektiviteten ud i systemet og fodre igennem til reducerede præmier for alle chauffører.”
Endelig opfordrer CMA til et forbud mod prisparitetsaftaler mellem prissammenligningswebsteder og forsikringsselskaber, der forhindrer forsikringsselskaber i at stille deres produkter til rådighed for forbrugere andre steder mere billigt.
• Autonom bremsning kunne reducere præmier
Steve White, administrerende direktør for British Insurance Brokers ‘Association (BIBA), sagde: “BIBA har langvarig over, at nogle praksis på det motoriske marked, såsom anti-konkurrencedygtige paritetsaftaler, er skadelige for kunderne.
”Det er opmuntrende, at konkurrencen og markedsmyndigheden har lyttet, og de resulterende forslag vil være nyttige for forbrugerne.”