Fiat har lanceret et nyt e-mobilitetsinitiativ, der vil se drivere af dets nye 500 belønnet med cryptocurrency, jo mere effektivt de kører.
Kendt som Kiricoins kan disse belønninger derefter bruges af ejere på webudvekslinger, der accepterer tokenet, mens de mest effektive chauffører også vil modtage værdikuponer, der kan bruges som Amazon, Netflix og Spotify.

Fiat 500, 500x og 500L line-up opdateret til 2021

Den nye Fiat 500 er udstyret med et frisk infotainment -system, der indeholder en Eco: Score -funktion. Dette giver en effektivitetsvurdering for chaufførens ydelse, så jo mere sparsommelig du er, jo flere Kiricoins vil du indsamle. Cryptocurrency indsamles i en virtuel tegnebog i Fiat -appen.
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

Kiri Technologies er en britisk-baseret bæredygtig tech-opstart, der udelukkende har udviklet det nye system til Fiat-moderselskabet Stellantis ‘e-Mobility-tilbud. Den digitale Kiri -platform fås i 13 lande.
Teknikken indsamler kørselsdata, såsom kørsel og afstand, der er kørt, og uploader dette til Kiri -skyen. Disse data konverteres derefter automatisk til Kiricoins med større belønninger for mere imponerende kørepræstation.
Brugere kan derefter downloade disse tokens til deres smartphones til brug i køb af produkter og tjenester fra Kiri Marketplace.
Fiat hævder, at kørsel normalt i byer eller byer for en kilometer (0,6 miles) er nogenlunde ækvivalent til en Kiricoin, med hver Kiricoin til en værdi af to euro cent (knap 2p). Baseret på en gennemsnitlig kilometertal på omkring 6.200 om året mener det italienske brand, at chauffører kunne indsamle ækvivalenten på omkring 150 euro i belønninger – eller omkring £ 130 til dagens valutakurs.
Som en del af U-Connect Infotainment-opsætningen får chauffører en ECO: score mellem 0 og 100, med de bedste drivere i større europæiske lande yderligere belønnet.
Fiat- og Kiri -teknologier mener, at denne skabelon kunne rulles ud over andre brancher for at fremme bæredygtig opførsel, såsom incitamentering af køb af vedvarende energi eller organiske fødevarer.
Giorgio Neri, New 500 Commercial Launch Manager og Fiat E-Mobility Manager, sagde: ”For at støtte et program så innovativt og ambitiøst som Kiri, var en bil som den nye 500 virkelig nødvendig. Et objekt med kultstatus, et tilsluttet ikon, der er blevet et mobilitetsprojekt for at belønne sine kunder med en cryptocurrency, der skal bruges på en dedikeret markedsplads, der består af virksomheder fra mode, tilbehør og designindustrier, som alle har en inderlig tro i bæredygtighed. ”

Tjek de bedste biler, du kan købe for £ 150 pr. Måned …