Den nye Honda Civic Type R fungerer en splinterny 1,6-liters turboladet, direkte injektionsmotor med meget mere end 250bhp, når den ankommer i 2015, har en indvendig kilde afsløret.
Honda har ligeledes en otte-trins dobbeltkoblingsautomatgear under udvikling, som muligvis leveres i den nye Hot Hatch.
På Paris Motor Show i sidste måned bekræftede Honda CEO Takanobu Ito, at den borgerlige type R ville sælges i 2015, men nægtede dog at sofistikeret på detaljerne.
Annonce – Kort artikel fortsætter nedenfor

Han bekræftede ikke desto mindre, at hans mål var at gøre den nye type R til det hurtigste forhjulstræksdesign nogensinde omkring Nurburgring-en rekord, der i øjeblikket er indeholdt af Renaultsport Megane 265 Trophy på otte minutter samt otte sekunder.
For at opnå, at bilerne og lastbilen vil kræve for at evaluere mindre end 1.200 kg samt have en effektfigur på meget mere end 250 hk, har vi fået at vide. Motoren burde ikke have noget problem med at styre dette niveau af effektudgang – en indstillet version vil gennemgå test næste år i Hondas World Touring Cars og Truck Championship Contender.
Ligesom den nye 247bhp Ford Focus St, er der ingen planer om at udvikle en tre-dørs type R, selvom vores kilde nægtede at retningslinje en type R-version af Civic Estate-en ny bodystyle, der debuterer i idétype engang næste år.