Antallet af dødelige drikkevarulykker i fantastisk Storbritannien forbedret med 26 procent i 2012, ifølge foreløbige tal fra regeringen.
Statistikken viser, at i alt 290 mennesker døde i en ulykke, der involverede en chauffør, der blev fundet at være over grænsen. Dette er op fra 230 i 2011.
Annonce – Kort artikel fortsætter nedenfor

Dette tal udgjorde 17 procent af alle dødsfald på vejen over det fantastiske Storbritannien, skønt tallene kunne ændre sig, når de officielt bekræftes næste år.
Blandt antallet af mennesker, der blev dræbt i drikkevarulykker, var 68 procent chauffører og cyklister, der viste sig at være over grænsen. De andre 32 procent bestod af andre trafikanter, der var involveret i ulykken.
Der var i alt 6.680 ulykker, der involverede en chauffør eller rytter over alkoholgrænsen i 2012. Antallet af mennesker, der alvorligt blev såret i disse, var 1.210, faldet med fem procent i forhold til det foregående år, mens der var 8.500 små skader.
Tal har været på tilbagegang, fordi poster begyndte i 1979, da antallet af dødsfald var 1.640. Imidlertid markerede 2011 den laveste samlede indspillede på 230.
Den lokale bæreminister Norman Baker sagde: “Disse nyeste tal er foreløbige, men enhver vejdød er en for mange, og vi er absolut ikke selvtilfredse, når det vedrører trafiksikkerhed.
“Derfor tager vi en pakke med trin til at strømline håndhævelsen mod drikkekørsel, herunder godkendelse af bærbart bevisudstyrsudstyr, der giver mulighed for meget mere effektiv og effektiv håndhævelse.”
Institute of Advancement Motorists (IAM) direktør for politik og forskning Neil Greig sagde: “IAM er bekymret over, at budskabet til trods for fortsatte politikampagner ikke ser ud til at komme igennem til et mindretal af chauffører.
”Denne stigning viser det vigtige behov for, at afdelingen for at bære omvendt nedskæringer i reklamefinansiering og fortsætter med at ramme det budskab om, at drik driver dræber.”