Porsche husker versioner af den allelektriske Taycan, der blev lavet før juni i år, for at rette op på en softwarefejl, der kan skære køretøjets magt uden advarsel.
En fejl i softwarekommunikationen mellem Taycan’s PowerTrain -controller og Power Electronics får bilen til at bringe et instrumentbræt, der advarer om bilisten til at finde et sikkert sted at stoppe. Bilskæringsdrevet, men kan stadig styres og bremses; Hvis du rejser på omkring 75 km / h, ville der være omkring 90 sekunder for at gøre dette, før Taycan ville løbe tør for momentum, estimerer Porsche. Når bilen er sikkert stoppet, slukket og genstartet, fungerer den normalt igen.

Flere Porsche Taycan -varianter kunne være i rørledningen

Fejlen er sket på 0,3 procent af de 43.000 biler, der er berørt af tilbagekaldelsen. Porsche -kunder bliver kontaktet af deres forhandler, og plasteret tager ca. en time at gennemføre. Fixen udføres i et værksted i stedet for over luften, fordi den kræver kalibrering af drivlinjekontrolleren. Cirka 4.500 biler i Storbritannien forventes at blive inkluderet i tilbagekaldelsen.
Annonce – Post fortsætter nedenfor

Taycans projektleder for Drivetrain, Klaus Rechberger, fortalte Automobile Express, at der ikke er nogen definerede parametre, der tvinger problemet til at forekomme. ”Det er helt sporadisk,” sagde han. ”Vi identificerede først problemet i vores egen test, og vi har haft intensive tests med flere sensorer på biler for at tjekke problemet. Der er ikke noget sæt scenarier, der automatisk gentager situationen. ”
ReChberger sagde, at softwareproblemet allerede var blevet ført ind i “læringsprocessen” foran Porsches næste EV-lancering, den kommende ren-elektriske Macan, og sagde, at firmaets eksisterende hybridmodeller ikke påvirkes.
Audi har allerede udstedt en lignende tilbagekaldelse til E-Tron GT og RS E-Tron GT, begge søsterbiler til Taycan. Men i betragtning af at produktionen af ​​disse biler startede senere end Porsche, er antallet af involverede biler meget mindre. Audi har bekræftet overfor Automobile Express, at kun 58 biler i Storbritannien er blevet husket, og 46 af dem har allerede fået rettet.

Ejer du en Porsche Taycan? Fortæl os om dine oplevelser i kommentarfeltet …