Porsche har udsat den objektive R Idé på München-motorshowet i 2021-en ren-elektriske racerbiler og lastbil oprettet for at kæmpe i en enkelt-make-racerie, ligesom Mærkets eksisterende 911 GT3 Cup samt GT3 R -modeller.
Mens det kun er en idé for nu, antyder objektivet RE til muligheden for en fremtidig elektrisk sportsvogn, der ligner størrelse som den nuværende Porsche Cayman såvel som Boxster -modeller. Holdet bag det objektive R -job bekræftede, at de “arbejder på produktionsbiler og lastbiler på nøjagtigt samme tid” – med nøjagtigt det samme team ansvarlige for begge projekter.

Ny 2023 Porsche Macan EV drillet i avancementprogrambilleder

Målet R har et batteri på ‘omkring 80 kWh’, der driver et par elektriske motorer, der skaber en samlet på 800 kW (1.072bhp) i såkaldt ‘kvalificerende tilstand’ eller en konstant 671bhp i ‘race-tilstand’. Racerbilerne og lastbilen vil gøre 0-62 km / h på 2,5 sekunder med en tophastighed på over 180 km / h.
Annonce – Post fortsætter nedenfor

Holdet bekræftede, at frontmotoren generelt er ansvarlig for den regenerative bremseopsætning, men det, der gør det muligt for systemet at fodre strømmen tilbage til batteriet-forbedre sorten såvel som potentiel sportid. Placeringen af ​​hardware vil, hævder Porsche, en standard midtmotor-eller “midt-battery” køreoplevelse.
Oliver Blume, formand for direktionen for Porsche AG sagde: “[Mission R] er vores vision om all-elektrisk klientmotorsport. Den objektive R legemliggør hvad der gør Porsche stærk: ydeevne, stil såvel som bæredygtighed.”
13

Porsche tilbyder ikke et WLTP-klassificeret interval, men erklærer, at den objektive R er i stand til “30 til 45 minutter” med sporkørsel på et fuldt batteri-afhængigt af spordesign såvel som ydelsesbrug. Brug af et splinternyt 900-volt elektrisk design (100V højere end produktionen Porsche Taycan) vil muliggøre et gebyr på fem til 80 procent på kun 15 minutter, med hastigheder på så meget som 340 kW.