Den næste generation af Vauxhall Astra vil blive udviklet på firmaets anlæg i Ellesmere Port, Cheshire, som en del af en investering på 125 millioner pund, der vil sikre fremtiden for 2.100 arbejdstagere samt producere 700 Nye job.

Erklæringen er i overensstemmelse med gårsdagens afstemning fra Vauxhall -personale om en ny løn såvel som forholdene. En overvældende 94 procent stemte for den nye aftale, som vil muliggøre flere alsidige timer, når planten bevæger sig mod 24-timers, syv-dages-uges arbejde.

Produktionen af ​​den næste generations Astra begynder i 2015 såvel som kontrakten – som varer indtil de tidlige 2020’ere – er i mindst 160.000 køretøjer, der skal udvikles hvert år.
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

Fremtiden for Ellesmere Port -anlægget havde været truet, hvor forældremyndighedens general General Motors rapporterede fortsatte tab i Europa. GMs europæiske division Opel har mistet 11 milliarder dollars (£ 7 milliarder) siden 1997 samt 750 millioner dollars sidste år alene.
I en tale på Detroit Motor Show tidligere på året fortalte præsident for GM Worldwide Operations Tim Lee til Auto Express: ”Vi er fast besluttet på at vende disse to fantastiske mærker (Vauxhall såvel som Opel) rundt. De vigtigste spillere fra GM arbejder på dette, inklusive mig selv, såvel som det vil være en stor del af vores fokus i de næste par år. ”
Han forklarede, at planen er at øge rentabiliteten ved at øge salget, indføre en holdning af nye produkter såvel som ved at reducere produktionsomkostninger. Lee sagde: “Hvis vi i øjeblikket har to lagre i Belgien, vil vi nu have en.”
Han indrømmede, at dette kunne resultere i fremtidige opgavetab, men sagde: ”Vi vil udvikle køretøjer, hvor vi tilbyder dem såvel som ikke vil jage billigt arbejde rundt om i verden, da det ikke giver mening.”.
Fremtiden for Opel’s fabrik i Bochum, Tyskland, er stadig truet. Bochum opretter 30 køretøjer i timen over tre skift om dagen, mens Ellesmere Port skaber 47 køretøjer i timen over to skift om dagen.