Tusinder af bilister, sætter deres krav i fare ved ikke at underrette deres forsikringsselskab med det samme, hvis der er sket noget med deres bil, ifølge AXA -bilforsikring.
Auto Express kan udelukkende afsløre den gennemsnitlige forsinkelse mellem en hændelse, der forekommer, og et krav, der indsendes, er 11 dage, selvom nogle ulykker ikke blev rapporteret før næsten et år senere.
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

• Bedste bilforsikringsselskaber 2014
Analyse af 100.000 krav fandt, at 51 procent af chaufførerne havde ventet mere end en uge, hvilket Axa sagde, at deres krav blev i fare. Christine Matthews fra Axa Car Insurance sagde, at hvis det var sikkert, er det bedst at ringe fra scenen. Hun forklarede: “At ringe to eller tre uger senere betyder, at du eller din forsikringsselskab kan gå glip af vigtige oplysninger, hvilket kunne gøre det vanskeligt at bevise, om du var eller ikke var skyld, for eksempel.”
Den mest almindeligt forsinkede påstand var forrude skade, hvor bilister i gennemsnit tog 17 dage at rapportere det. Tilfælde af brand, skade eller tyveri har normalt de hurtigste omdrejningstider og er mest sandsynligt rapporteret den næste dag.
• Bud om at begrænse falske whiplash -forsikringskrav
Imidlertid fandt AXA, at nogle ansøgere stadig tog måneder for at advare deres forsikringsselskab om kriminel aktivitet. En kunde forsinkede opfordring til 276 dage, før han indgav et krav om hærværk.
Der er ingen konventionel tidsgrænse for krav, selvom de britiske forsikringsmæglerforening sagde, at nogle politikker har tidsskalaer i deres vilkår og betingelser.