den italienske producent Maserati har afsløret den nye model, at den håber vil starte sin genoplivning: Maserati Grecale. Grecale er en model i den større ende af det mellemstore SUV-segment, der er udviklet til at konkurrere med andre sportslige SUV’er af denne størrelse, såsom BMW X3 og Porsche Macan.
Annonce – Kort artikel fortsætter nedenfor

Macan er en stærk sælger for Porsche – det er faktisk stærkest – og Maserati håber, at Grecale vil trække et lignende trick med voksende salg. Det er baseret på en stærkt opdateret version af Alfa Romeo Stelvios Giorgio -platform, der muliggør ikke kun benzinversioner, men også en fuldt elektrisk model, som vil være den første i brandets ‘Folgore’ elektrificeringsplan.

Ny Maserati Grecale Folgore er Brands første elbil

Ved salg i anden halvdel af 2022 inkorporerer Grecale elementer i MC20 Sports Car’s Design i en SUV -pakke, med det, mærket kalder et meget mere ‘lodret’ designsprog. ”Vi valgte tidligt et design af design, der er ren og ikke ostentatious. Det skrig ikke ‘se på mig’, “hævder designer Klaus Busse.
Størrelsen på 4,85 meter lang og 1,98 meter bred, frontend bærer et fælles Maserati -gitter med trident -badge, men nye lodret organiserede forlygter gør forskellen sammenlignet med det vandrette udseende af den større Levante SUV. Mærkets varemærke -tredobbelt lufthuller findes bag forhjulsbuen, mens den horisontale ‘Boomerang’ stil baglygter siges at være inspireret af 3200 GT.
17

GT Spec åbner rækkevidden, med sportsligere Modena og Trofeo -modeller, der tilføjer meget mere aggressive bodekits, større hjul og større bagspor.
Annonce – Kort artikel fortsætter nedenfor