Renault klargør en ny Megane-baseret SUV som en del af foryngelsen af ​​sit sortiment.
Bilen, der skulle i 2015, er designet til at tackle Peugeot 3008 head-on og kontanter på Alliance-partner Nissans succes med Qashqai. Vores eksklusive billeder viser, hvordan bilen – som er baseret på platformen for den nye Qashqai, også på grund af 2014, og Megane Hatch – kan se ud.
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

Den nye model vil dele centrale mekaniske elementer med Nissan, men vil hurtigt kunne genkendes som en Renault. Dens karakteristiske frontend er inspireret af Dezir Concept Automobile og ligner den for Zoe Electric Hatchback og for nylig afsløret Alpine Sports Car. LED-kørelys om dagen vil indeholde, og det kører højt på 18-tommer legeringer.
En tilspidsende taglinje vil møde en stigende talje for at give den nye bil en atletisk profil, mens plastbeklædning trimmer de blisterede hjularker, sidespor og kofangere for at give den vigtige off-road stil. Bagenden vil normalt være Renault med en lille omviklet skærm samt en tagmonteret spoiler og en muskuløs kofanger.
Megane SUV vil være en lignende størrelse som Qashqai på 4,5 meter lang, men er alligevel en streng fem-sædet. Der vil ikke være nogen Qashqai+2-rivalende syv-sædet version-en bevidst beslutning, så den nye bil ikke træder på tæerne på Nissan. Renault vil også placere bilen som et premiumprodukt for at fjerne den fra budgettets søstermærke Dacias Duster SUV.
Indvendigt skal den nye bil matche sin Peugeot -rival for konventionelt udstyr; 3008 leveres med aircondition, bakke-start assistent og elektriske frontvinduer. Plus, Megane SUV skal opnå en femstjernet Euro NCAP-nedbrudstest.
Det vil kun blive tilbudt i forhjulstræk, ligesom ikke-hybrid-versioner af 3008, mens købere vil være i stand til at vælge mellem en bred motoropstilling. Dieselindstillinger kan omfatte Nissans 1,6-liters turbodiesel, som er i stand til næsten 70 mpg og en 150bhp 2,0-liter.
Benzinmotorer vil omfatte en 113bhp 1,2-liters turbo med 190nm drejningsmoment og 50mpg-plus økonomi. Der vil også være et valg mellem seks-trins manuel og dobbeltkoblings auto-transmissioner.

Megane SUV vil sidde over en mindre, Juke-baseret Renault SUV-forhåndsvisning af Captur-konceptet på sidste års Geneva Motor Show-som ankommer i 2014. Dette vil deltage i en voksende crossover-klasse, der inkluderer Vauxhalls forestående nye Corsa-baserede Mokka.
Priserne for Megane SUV forventes at starte på omkring £ 15.500, hvilket er det samme som Peugeot 3008.