Volkswagen har stjålet overskrifterne på Sao Paulo Motor Show i Brasilien, med en ny lille SUV -idé baseret på UP!. Kaldt Taigun (et anagram af Tiguan, der sidder over det i området), det er en bil og lastbil, som VW mener har betydeligt potentielt på det blomstrende sydamerikanske marked, men produktionsversionen vil blive tilbudt over hele verden – inklusive i UK.
Annonce – Kort artikel fortsætter nedenfor

”Hvis jeg laver et koncept, er mit mål altid at sætte det i produktion – det er ikke kun en drøm,” fortalte Dr. Ulrich Hackenberg, leder af produktfremskridt hos VW.
Taigun er bygget på en noget strakt version af den ‘nye lille familie’ -platform og er 319 mm længere, 83 mm bredere såvel som 81 mm højere end UP!, Såvel som har en 50 mm længere akselafstand.
Det har ligeledes en meget mere kraftfuld version af UP! ‘S 1,0-liters tre-cylindrede motor, der allerede er set i UP! GT -koncept. Turboladet såvel som med direkte injektion skaber det 109bhp såvel som 175nm drejningsmoment såvel som returnerer brændstoføkonomisk klima på 60,1 mpg med CO2-emissioner på 110 g/km.
Strøm sendes til forhjulene med en seks-trins håndbog gearkasse og med en kerbvægt på kun 985 kg-40 kg meget mere end entry-level up! – Ydeevne er enestående til en biler og lastbil af denne størrelse. 0-62 km / h sprint tager 9,2 sekunder såvel som tophastigheden er 116 km / h. ”Der vil ikke være nogen firehjulstræk version; Dette er en bybiler og lastbil, der er udviklet til Metropolitan -kørsel, ”afslørede Hackenberg.