PSA Peugeot Citroen har udsat detaljer om sin nye benzin-komprimerede Air Hybrid Drivetrain sammen med en ny modulær platform.
Hybridsystemet – som kaldes hybridluft – kombinerer en traditionel benzinmotor såvel som automatisk gearkasse med en hydraulisk pumpe såvel som motor, der drives af trykluft.
I opsætningen, der er vist i en nuværende Citroen C3, findes motoren, transmission, pumpe såvel som motor i motorrummet, mens den trykluft opbevares i en opbevaringstank, der kører mellem forsæderne.
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

Hybrid luftsystemet kan fungere i nulemissionslufttilstand, hvor trykluft bruges til at drive den hydrauliske motor, som derefter drejer transmissionen såvel som derfor forhjulene. Det kan ligeledes fungere i kun benzinmotortilstand eller benzin såvel som luft i kombination.
Som en nuværende benzinelektrisk hybrid styres drivetrain digitalt og vælger automatisk den strømkilde, der er mest passende til kørselsforholdene. Den komprimerede luftopbevaringstank genopfyldes af den hydrauliske pumpe under deceleration eller bremsning.
Det benzin-komprimerede Air Hybrid-system vil debutere i en B-segment-biler og lastbil i 2016, og hvis det anvendes i den nuværende Peugeot 208 eller Citroen C3, returnerer Powertrain 97,4 mpg samt CO2-emissioner på 69 g/km.