Honda, er i øjeblikket på udkig efter at udvikle teknologi, der muliggør fremtidige elektriske køretøjer med intervaller på ca. 150 miles til at genoplade fuldt ud på 15 minutter, ifølge en rapport udstedt af Nikkei Asian Review.
Avisen siger, at det centrale i denne plan vil være udviklingen af ​​et nyt batteri med høj kapacitet, der kan håndtere ultra-rapid opladning. Denne batteriteknologi kunne ankomme i en række produktionshonda EV’er i 2022, hævder Nikkei.
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

• Bedste elbiler 2017
For at genoplade i en sådan hastighed, ville køretøjerne være nødt til at stole på 350 kW kombineret opladningssystem (CCS) infrastruktur. Det er dog netop den opladningsstandard, der i øjeblikket ønskes af en række producenter og en del af et ambitiøst fælles opladningsnetværks venture for store bilindustrienavne, der blev fremsat denne gang sidste år.
I november 2016 underskrev ligesom BMW-gruppen, Daimler AG, Ford og Volkswagen, Audi og Porsche-mærkerne et memorandum for forståelse, der skulle udløse oprettelsen af ​​et brand-uafhængigt netværk af 350 kW CCS-opladere, der spænder over europæiske motorveje.
Arbejdet på netværket begyndte tidligere i år, og tusinder af opladningsstationer, der er udstyret til 350kW -standarden, forventes at være funktionelle i 2020, hvis alt går i plan.
Nikkeis påstande er ubekræftet, skønt Honda har afgivet en hensigtserklæring om at blive en spiller på EV -markedet. På dette års Frankfurt Motor Show afslørede firmaet det iøjnefaldende Urban EV-koncept-et retro, der ser elektrisk supermini, der vil omdannes til en produktionsmodel i 2019.
Vil du overveje at købe en elbil, hvis den fuldt ud kunne oplade på 15 minutter? Fortæl os i kommentarerne.