Toyota har indført en ny køretøjsdeling af pilotplan i to europæiske byer, med sine hybridbiler bedst i hjertet af programmet.
Planen kaldes Yuko, er planen i gang i Forli, Italien, og lidt bedre hjem, et andet pilotprogram tager i øjeblikket placering i Dublin, Irland.
Annonce – Kort artikel fortsætter nedenfor

• Fineste hybridbiler
Hvert design i bildelingsklubben er en hybrid, såvel som i øjeblikket dem, der deltager i delingsplanen, har fået adgang til tre forskellige designs-Yaris, Auris samt Prius-hybrider. Kun 22 (15 i Dublin såvel som syv i Forli) køretøjer udgør i øjeblikket Yuko-troppen, men Toyota vil snart udvide line-up med en fjerde mulighed i typen af ​​C-HR-hybrid crossover.
Forretningen siger, at det starter lidt for at bekræfte sin virksomhedsmodel, men har ambitioner om at udvide til meget flere europæiske byer med meget flere biler i den nærmeste fremtid.
• Alt, hvad du kræver at forstå om deling af køretøjer
At gøre planen budgetvenlig er en væsentlig del af Toyota’s model, såvel som Yuko er rettet mod dem, der overhovedet ikke ejer køretøjer. For at deltage i Dublin Vehicle Club kræver du at betale en startgebyr på € 50 samt et grundlæggende månedligt medlemskab af € 6.
Adgang til et af køretøjerne pådrager sig et gebyr til en timepris. Det ekstremt mest overkommelige valg-Yaris Hybrid-er fra € 8 i timen i Dublin, mens en 15-minutters udvidelse kan udløses til yderligere € 2. At have køretøjet til en hel dag koster € 60, såvel som omkostningerne øger trinvis, når du går op Toyotas hybridområde. 50 km brændstof samles i aftalen.
Mens Yuko er den allerførste hybrid-kun bildelingsklub i Europa, der støttes af en producent, er køretøjsdeling som et koncept ikke noget nyt. BMWs Drivenow -plan er en af ​​de mest anerkendte i Europa sammen med klubber som Zipcar – et køretøjsudlejningsskift fra Avis.
Hvor meget ville du være parat til at betale for at være en del af en køretøjsdelingsklub? Lad os forstå i kommentarerne.