Skoda Kodiaq blev afsløret på Paris Motor Show i 2016 og er nu til salg fra £ 21.495. Den nye Kodiaq er en stor SUV, der leveres med fem sæder som konventionel, men har en syv-sædet mulighed. Det sigter mod Trump-rivaler hovedsageligt på listepris og bæreevne, og det vil også udnytte VW-gruppens velkendte motoropstilling.
Annonce – Kort artikel fortsætter nedenfor

Ud over de fem enheder, der leveres fra lanceringen, har Car Express lært, at en 240bhp -ydelsesdieselversion er på kortene, mens Sportline, Scout og Laurin & Klement varianter vil udvide trimniveauområdet. En høj ydeevne Kodiaq VRS -model siges at være “under diskussion”.
Den nye model er 4.700 mm lang, 1.882 mm bred og 1.676 mm høj; Disse tal er et par millimeter kortere, større og højere end Hyundai Santa Fe, men markant, Skoda leverer har en akselafstand, der er 91 mm længere end dens koreanske rival, på 2.791 mm. Faktisk sidder Kodiaq på den største version af VW-gruppens MQB Chassis-teknologi, der skal bruges i en europæisk markedsbil; Kun den kommende VW Tiguan XL får en så lang akselafstand.
Kodiaqs samlede holdning er stærkere og meget mere kantet, end vi har set før i Yeti- selvom dens brede gitter og sprøde forlygter (påvirket, som det er normen i disse dage, af tjekkisk krystal) er i overensstemmelse med udseendet Den seneste Skoda Superb. Yeti selv skal udskiftes og en navneændring med den nye Skoda Karoq, der er indstillet til at tage design -signaler fra sin Kodiaq Big Brother.
61

På trods af køretøjets størrelse har Skoda gjort effektiv brug af MQB -chassiskonstruktionen for at holde Kodiaqs vægt nede. Virksomheden siger, at det vejer 1.452 kg uden en chauffør i forhjulstrækets benzinform, og at skift til firehjulstræk tilføjer runde 80 kg til det samlede beløb. Syv-sædet versioner vil selvfølgelig veje lidt meget mere end det igen.
Skoda Kodiaq SUV: Priser og trimniveauer
Denne Kodiaq-startpris er £ 900 mindre end indgangsniveau Nissan X-Trail og betydeligt billigere end modeller i lignende størrelse som Santa Fe og Kia Sorento. Det er også billigere end det mindre, kun fem-sæde VW Tiguan.
Annonce – Kort artikel fortsætter nedenfor