Toyota følger fra de nye Prius ved at introducere reviderede hybrid drivlinjer på tværs af sit rækkevidde fra 2017. Opdateringerne fokuserer på at gøre hybridsystemerne meget mere brændstofeffektive, raffinerede og lydhør.
Det japanske firma fortsætter med at markedsføre sin hybridteknologi som et alternativ til at levere dieselmotorindstillinger, og enhver model baseret på den nye TNGA -modulære platform vil have opdateret hybridteknologi. Seks nye hybrid-drivlinjer plus nye konventionelle automatiske og CVT-transmissioner (inklusive de ti-trins autobox, der findes i den nye Lexus LC500), vil rulles ud over Toyota- og Lexus-modellen i 2021.
Annonce – Kort artikel fortsætter nedenfor

• Bedste hybridbiler at købe nu
Den første nye motor, der blev afsløret, er en fuldstændig eftersynet version af den 2,5-liters fire cylinder benzin, der findes i modeller som Lexus NX og Toyota RAV4 Hybrid. Forbrænding af høj hastighed og forbedret termisk effektivitet øger brændstoføkonomien med ca. 20 procent, mens et nyt hybridsystem med flere faser forbedrer accelerationen. Selve strømmen siges at være øget med 10 procent.
Et nyt system til plug-in hybridbiler, der ser den elektriske motor, der direkte driver bilen snarere end at blive brugt som generator, vil også debutere på den kommende Prius Prime. En ny slags CVT -gearkasse vil også rulles ud, med i alt 17 drivlinjekombinationer, der forfalder i de næste fem år.
Mens rene elbiler stadig er i produktplanen, planlægger Toyota at udvide sin arbejdsstyrke i hybridteknologi med omkring 30 procent inden for de næste fem år. Forventningen er, at 60 procent af modellerne, der sælges globalt, vil indeholde disse nye drivlinjer i 2021, hvilket reducerer de samlede CO2 -emissioner med mindst 15 procent.
Læs meget mere Toyota bilnyheder og anmeldelser her …