Volvo ønsker at gøre cyklisters liv sikrere med indførelsen af ​​bærbar innovation, der kommunikerer til biler. Indstillet til at blive demonstreret på Worldwide Consumer Electronics Show (CES) I januar 2015 har teknologien til formål at reducere kollisioner betydeligt mellem biler og lastbiler såvel som cykler.
Udviklet af Volvo i forbindelse med kommunikations store Ericsson samt beskyttende sportsgearproducent POC, er innovationen integreret i både cyklistens hjelm samt bilens sikkerhedsforsikringssystemer. Demonstreret i disse billeder med firmaets kommende XC90 SUV, etablerer den en tovejs forbindelse mellem biler og lastbil såvel som cyklister.
Ved hjælp af en smartphone app vises cyklisten såvel som bilens præcise positioner Volvo Cloud-databasen. Hvis en overhængende kollision forudses på enhver form for vinkel, vil chauffør af biler og lastbil blive underrettet til cykelens eksistens gennem en head-up screen alarm. Rytteren vil ligeledes få en synlig advarsel med et hjelmmonteret alarmlys.
Annonce – Kort artikel fortsætter nedenfor

Verdenssundheds- og wellnessorganisationen (WHO) rapporterede, at cyklisterne i nogle lande såvel som fodgængere udgør over 75% af vejs dødsfald. Volvos vicepræsident Klas Bendrick sagde, at firmaet “bliver stadig bedre for at slippe af med at holde blinde områder mellem biler og lastbiler såvel som cyklister”.
Sådan innovation udvikler allerede på de aktive sikkerhedssystemer, der debuterer i den nye XC90, i specifikke byens sikkerhedsfunktion, der kan opdage, forsigtighed samt auto-bremse biler og lastbil, hvis sensorer finder en imødekommende kollision med en cyklist. Det svenske firma siger ligeledes, at det er på vej med planer om at have ingen dræbt eller alvorligt skadet i sine biler og lastbiler inden 2020.
Tror du, at denne innovation vil øge cykelsikkerheden rundt om i verden? Lad os forstå i kommentarerne nedenfor.