-producenter, kunne stoppe med at give individuelle muligheder på nye biler i fremtiden for at imødekomme de nye, hårdere emissionstest, kan Car Express udelukkende afsløre.
Fra næste måned erstatter en ny verdensomspændende harmoniserede Light Cars Test Procedure (WLTP) den eksisterende nye europæiske kørecyklus (NEDC) til godkendelse af type og til sidst skatteformål.
Annonce – Kort artikel fortsætter nedenfor

For første gang påvirker mulighederne CO2 -emissioner og brændstoføkonomi. Hver bilkonfiguration får en CO2 -figur, der er identificeret ved den ekstra vægt af indstillinger, såsom soltag.
• Valgmuligheder indstillet til at vandre bilforsikringspræmier
HM Treasury fortalte Car Express, at WLTP vil blive brugt til at beregne bilafgiftsansvar (VED) i fremtiden, selvom det ikke lykkedes at give en dato, hvilket antyder, at tilføjelse af muligheder kunne skubbe købere til forskellige skattebånd.
WLTP vil placere producenter i et problem, da det at tilbyde for mange muligheder ville komplicere typegodkendelsen og indkøbsprocessen, ifølge Peter Mock, administrerende direktør ved International Council on Clean Transportation (ICCT).
”Makere bliver nødt til at generere en CO2 -emissionsværdi og vægtfigur for hver bil, de tilbyder til kunden – for hver variant,” sagde han. “I køb for at mindske kompleksiteten bundter de pakker og tilbyder kun forbrugere begrænset valg.”
• De skøreste bilindstillinger nogensinde
Greg Archer, Clean Cars Director hos kampagnegruppe Transport & Environment, tilføjede, at når WLTP først er brugt til beskatningsmæssige formål “kan du ende i en situation, hvor du kan have et bestemt soltag eller opvarmet sæde, men det skubber det op i form af CO2 Og du er færdig med et højere skattebånd ”.
Seat fortalte Car Express, at på grund af WLTP, den måde, den vil tilbyde muligheder på sin nye Arona SUV, vil blive udført “lidt anderledes” og antydet, at bilen kun kunne forsynes med pakker med udstyr snarere end individuelle valg.
Ville du være ked af at se bortgangen af ​​individuelle muligheder på nye biler? Fortæl os nedenfor …