Motorvejsvejens hastighedsgrænser, øges til 60 km / h, når chefer vurderer, om variable grænser kan betjenes sikkert.
Highways England, der driver Storbritanniens motorvejsnetværk, siger, at det “arbejder vanskeligt at reducere chaufførens frustration” med roadworks, såvel som vil gennemføre en retssag for at se, om der kan indføres højere grænser i perioder, hvor der bringes mindre arbejde ud .
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

• Variable hastighedsgrænser under gennemgang
Nuværende motorvejsvej, hvor baner er indsnævret medbringer en hastighedsgrænse på 50 km / h eller lavere, men Highways England reagerer på chaufførkommentarer for at se, om grænser kan øges til 55 km / t eller 60 km / h, afhængigt af nøjagtigt hvor meget aktivitet der foregår.
Ved at tage weekender som et eksempel siger Highways England, “hastigheden kan øges til 60 km / h på en søndag, hvis der er mindre aktivitet, der finder sted, såvel som derefter gendannet ned til 50 km / h, når vejarbejdere arbejder inden for et par meter fra forbipasserende trafik.”
Ugedagsvejsgrænser kan ligeledes stige, med chauffører, der pendler på en kørebane ved 50 km / h, men tilbagevendende hus i den modsatte retning ved 60 km / h, hvis “vejarbejdere er længere væk.”
Highways England siger, at smalle baner normalt installeres under motorvejsopgraderinger for at give en “sikker arbejdsstemning for arbejdsstyrken”, mens de ligeledes holder så mange baner åbne som muligt.
Tidligere tal viser, at vejarbejdere beskæftiger sig med så meget som 300 voldelige såvel som farlige hændelser om ugen. Ud over at den nuværende tro er, at en 50 km / h-grænse er nødvendig for at betjene smalle baner så sikkert som muligt, vil den nye forsøg med dynamiske grænser “teste, om det er risikofri at fungere ved 60 km / h under specifikke omstændigheder.” Specifikke elementer i vejatmosfæren – såsom bredden af ​​banerne såvel som arten af ​​sikkerhedsbarrierer – vil blive taget i betragtning, selvom der endnu er bestemt steder for forsøgene.
Jim O’Sullivan, Highways Englands administrerende direktør, siger, mens ”folk forstår roadarbejdere er nødvendige”, er de ligeledes ”frustrerede” af dem. ”Det er grunden til, at vi i løbet af de næste 12 måneder vil teste ændringer af stilen såvel som drift af vejarbejder,” tilføjede han.
Disse nye forsøg vil overholde tidligere pilotjob, der så motorvejsgrænser permanent steget til 55 samt 60 km / h.

Læs: De fleste chauffører mener, at motorvejswebtrafik bliver værre …