Citroen har verificeret, at C1 nu er ude af produktion, hvilket bringer en stopper for mærkets engagement i de små, benzindrevne bybiler og lastbilsegment.
Ifølge Citroen fik C1 op over 1,2 mio Aygo søskende biler.

Top 10 mindst dyre biler og lastbiler til salg 2022

Toyota overvejer at overtage Kolin-anlægget, hvor PSA-Toyota-joint venture udviklede bybiler og lastbiltrio, såvel som har udsat sin efterfølger for Aygo: SUV’en påvirkede Aygo X. Citroen såvel som Peugeot har ikke verificeret planer For nye benzindrevne A-segment-udskiftninger introducerer Citroen imidlertid AMI, en elektrisk kvadriskcykel, der overtager opgaver som mærkets mindste såvel som en masse økonomisk model.
Annonce – Post fortsætter nedenfor

Ikke en direkte erstatning for C1, AMI er meget mindre, der måler 2,41 meter i længden såvel som at levere siddepladser til kun to. En 5,5 kWh batteri leverer en citeret række af 46 miles – med et fuldt gebyr, der tager omkring tre timer, mens tophastighed er en erklæret 28 km / h. Omkostningerne til AMI begynder på omkring £ 6.000 lige her i Storbritannien, såvel som over 12.000 mennesker har allerede udtrykt deres rentesats i at have en ved at foretage et refunderbart depositum på £ 250.
I en yderligere indsats for at tilslutte pladsen i sin variation, der er efterladt af C1, har mærkets britiske arm udsat en ny C3 -variant kaldet C3 You. Det er mere overkommeligt end de udgående C1 -modeller med en startomkostning på £ 12.995.
Nu tjekket ud om Citroen My Ami Buggy Concept …