Ssangyong afslører to nye XIV-koncepter til Paris Motor Show, der skal forhåndsvise den kommende X100-mini-SUV.
Kaldte XIV-Air og XIV-Adventure, de næsten produktionsklare prototyper forhåndsvisning af den kommende X100, en lille SUV, der sidder under den sydkoreanske producents Korando og forsøger at muskler på Nissan Juke Territory.
Annonce – Post fortsætter nedenfor

De originale, svagt oplyste billeder overlader ikke meget til fantasien, som den er, men ved at lysne fotografierne er det muligt at finde ud af endnu mere af det, Ssangyong kalder temaet ‘Nature Born-3 Motion’ design ‘. Hver konceptprocedurer på 4.195 mm lange, med en 2.600 mm akselafstand, og har omviklet for- og baglygter, muskulære haunches og en bred, slank gitter.
XIV-luften er udstyret med en 1,6-liters dieselmotor, mens XIV-eventyren drives af en 1,6-liters benzin. Både to- og firehjulstræk er tilgængelige, ligesom seks-trins manuelle og automatiske gearkasser.
Som navnet antyder, har XIV-Air et T-Top Targa-tag, noget Ssangyong antyder er et første i dette segment, mens XIV-eventyr-set her i grønt-er meget mere off-road fokuseret med funktioner som f.eks. Kraftige kofangere, tagstativ og søgelys. Foran- og bagside er udfyldt, hvor der tilsættes bulk, og der er også et opbevaringsrum fastgjort til bagagerumslåget.
Indvendigt er XIV-koncepterne udstyret med al den aktuelle teknologi, såsom Bluetooth-forbindelse og lydsystem, parkeringskamera, digital air-con med dobbeltzone og ifølge Ssangyong, høje niveauer af sikkerhedssæt.
Med den 1,6-liters dieselmotor monteret i to-hjulets drevform har XIV-Air emission på mellem 110-120 g/km.
Forvent en fuld debut til produktionen X100 tidligt næste år – meget sandsynligt på Genève Motor Show i marts – med salget, der starter i midten af ​​2015.