Sebastien Loeb har tilføjet en sejr i den historiske Pikes Peak Hill Climb til sin berømte rekord. Ved at tage direkte sejr i den 91. udgave af det berømte “Race to the Clouds”, satte The Nine Times World Rally Champion en rekordtid på 8.13.878, hvilket gjorde ham til den første mand, der klatrede på 12.42-mile-banen på under ni minutter.
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

Det udfordrende Colorado -kursus klatrer gennem 156 vendinger fra lidt over 9.000 ft til 14.110ft og klatrer gennem 156 vendinger til sit topmøde og målstregen, men alligevel var Loeb i gennemsnit en utrolig 87,4 km / h i hans Red Bull -bakket Peugeot 208 T16.
• Peugeot 208 anmeldelse
Drevet af en 3,2-liters dobbelt-turbo V6-motor, firehjulstrækket, midtmotoreret 208 blev bygget til at konkurrere i den ubegrænsede klasse af denne berømte race. Med et rumramme -chassis og en utrolig 875bhp begejstrede den franske racerbil folkemængderne ved denne klassiske amerikanske begivenhed.
Pikes Peak -legenden Rhys Millen endte på andenpladsen i sin ubegrænsede klasse Hyundai, med en tid på 9.02.192, mens 2013 Le Mans GT -klassevinder Romain Dumas trak sig tilbage, da hans Norma -prototype led en mekanisk fiasko.
I regnen påvirkede den elektriske køretøjsklasse, seks-gang Pikes Peak-vinder, Nobuhiro “Monster” Tajima sejr i sin e-løber Special, med Mitsubishis par Miev Evolution II-racere, der tog de andre podiumpletter.
Men kommende 25 år efter Peugeots sidste sejr i begivenheden, med 405 T16, var det Sebastien Loebs fantastiske drev, der vil blive husket. Og med det franske firma, der er ivrig efter at få mest muligt ud af sin succes, vil den vindende 208 T16 blive fragtet tilbage til Europa for at få et hovedrollen op på den kommende Goodwood Festival of Speed. Med sin finansiering fra Citroen over vil britiske fans imidlertid ikke se Sebastien ved rattet, da rekorden, der bryder 208 T16, sandsynligvis vil blive drevet af Peugeots testchauffør Gregory Guilvert.