Elektriske biler bruger dyrebare sjældne jordmetaller såsom kobolt i konstruktionen af ​​deres batterier og Mercedes konstruerer nu en plante for at hjælpe med at gendanne nogle af disse ressourcer for at gøre EVs mere bæredygtige og miljøvenligt.
Planlagt til at begynde i 2023 vil Mercedes -genbrugsordningen oprindeligt være et pilotprogram med en årlig kapacitet på 2.500 ton. Mercedes har imidlertid sagt, at der er planlagt en anden fase, hvor gendannede materialer derefter vil blive brugt til at producere op til 50.000 batterimoduler til nye Mercedes EQ -køretøjer. Gendannelsesgraden for batterimateriale på anlægget forventes at være over 96 procent.

Bedste elektriske biler til at købe 2022

Jörg Burzer, den mand, der er ansvarlig for produktions- og forsyningskædeledelsesafdeling for Mercedes, sagde med hensyn til det nye anlæg, “Mercedes-Benz forfølger et klart mål med henblik på at bevare ressourcer: en maksimal cirkulær økonomi for alle anvendte råvarer . Genbrug af bæredygtigt batteri er en nøglefaktor i dette – verdensomspændende ”.
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

Genbrug af batteri er blevet et stort emne i den elektriske bilindustri med spørgsmål om, hvorvidt kobolt, der findes i EV-batterier, er etisk sourced, i betragtning af at flertallet kommer fra miner i Dr. Congo. Selv Mercedes har indrømmet ”den [håndværksmæssige minedrift] -situation skal forbedres”. Selvom det tyske firma understregede, at det fungerer med et ansvarligt sourcingfirma RCS Global i sin forsyningskæde.
Da de fleste europæiske bilfirmaer bliver fuldt elektriske i 2030, er det sandsynligt, at flere genvindingsanlæg som dette vil være nødvendigt for at give den stigende efterspørgsel efter EV-batterier.
Klik her for de seneste nyheder og anmeldelser af elektriske biler …