Mercedes har udsat GLC F-celle, en brændstofcelleversion af sin BMW X3 samt Audi Q5-rival, der allerede er verificeret til produktion, på 2017 Frankfurt Motor Show.
Den nye elektriske SUV har et par på 4,4 kg brinttanke under gulvet, der hver er indkapslet i kulfiber såvel som at køre med et tryk på 700 bar. Tænkning tager omtrent nøjagtigt det samme som en konventionelt brændt bil – cirka tre minutter – såvel som når den er fuld, har GLC F -celle forskellige så meget som 437 km, afhængigt af hvilken tilstand bilen bruger.
Annonce – Kort artikel fortsætter nedenfor

• Alle de seneste fra Frankfurt Motor Show 2017
Den nominelle output af bilens brændselscelle er 147 kW, med 350Nm drejningsmoment til rådighed. Det er tilstrækkeligt til at tage GLC til en digitalt begrænset tophastighed på 160 km/t.
20

Ud over at anvende brintbrændstof kan GLC F-celle oplades fra en vægstik. Dette genopfylder lithium-ion-batterier, som derefter kan hjælpe det generelle system eller køre biler og lastbil i ren-elektrisk tilstand i korte afstande (ca. 49 km).
Den nyeste F-celle kan køre i fire tilstande. Hybrid gør det muligt for bilerne og lastbilen at trække energi fra både brændselscellen såvel som lithium-ion-batteriet, mens F-celle bevarer batteriafgiften ved kun at anvende brændselscellen. Batteri tvinger GLC til at køre ved hjælp af strøm fra bare lithium-ion-cellerne, mens gebyret går endnu mere end F-celle ved aktivt at oplade batteriet, når bilerne og lastbilen kører med.