forsikringspriser steg 76 £ år til år i de første to uger af februar, ifølge forsikringssammenligningswebsteds sammenligningstetteMarket.com. Den gennemsnitlige præmie i år oplevede en stigning på meget mere end 12 procent til £ 689 med den billigste gennemsnitlige præmie med £ 51 til £ 570.
Stigningerne følger for reglerne for nye regler for Financial Conduct Authority (FCA), der er beregnet til at gøre forsikring mere retfærdig. De nye regler, der trådte i kraft fra 1. januar, gælder for hjemme- og bilforsikring og sørger for, at eksisterende kunder ikke straffes for at blive afsat til deres forsikringsselskab, da nye kunder normalt bruges præferencen.

Krav til bilforsikring, da rustne bilister vender tilbage til veje

FCA hævder, at ny lovgivning sparer forbrugerne 4,2 milliarder pund i løbet af de næste 10 år, men dette kommer midt i en leveomkostning, hvor energiregninger, benzinpriser og inflation allerede forårsager økonomisk belastning. Målet er at lindre, hvad FCA kalder en ‘loyalitetspræmie’, hvor hengivne kunder opkræves meget mere år til år, mens nye kunder bruges mere overkommelige politikker.
Annonce – Post fortsætter nedenfor

Nye politikker gør det også meget lettere for forbrugerne at annullere den automatiske fornyelse af deres politik.
Sheldon Mills, administrerende direktør, forbrugere og konkurrence på FCA, sagde:
”Vores interventioner vil gøre forsikringsmarkedet mere retfærdigt og få det til at fungere bedre. Forsikringsselskaber kan ikke længere straffe forbrugere, der bliver hos dem. Du kan stadig shoppe rundt og diskutere en bedre aftale, men du behøver ikke at skifte bare for at undgå at blive opkrævet en loyalitetspræmie.
”Vi holder øje med, hvordan forsikringsselskaber reagerer på vores nye regler for at sikre, at fordelene ved et bedre forsikringsmarked leveres til forbrugerne.”
December 2021 oplevede en syv-årig lav i gennemsnitlige forsikringspriser forud for de nye ændringer, mens januar så en stigning på £ 64 år til år. Med de nuværende data fra de første to uger af februar har forsikringssatserne endnu ikke afgjort, hvilket kunne se marts rapportering af højere premiumomkostninger igen.
Hvis bilister ønsker at kigge efter den bedste aftale, antyder Alex Hasty, direktør hos ComparEthemarket.com, at forbrugere handler rundt, da ”bilister typisk kunne spare meget mere end £ 100 ved at skifte til en af ​​de billigste forsikringsudbydere, der kan udligne stigningen i premiumomkostninger. ” ComparEtHemarket.com antyder også, at det at skifte din forsikringsudbyder 20 dage før afslutningen af ​​politikken kan spare dig for £ 300.

Tjek de billigste biler for at sikre her …