Brite Mike Manley er blevet udnævnt til administrerende direktør for Fiat Chrysler Automobiles (FCA) med øjeblikkelig virkning efter den forværrede sundhed i Sergio Marchionne.
En erklæring fra FCA sagde: “Fiat Chrysler Automobiles kommunikerer med dybe sorg, at der i løbet af denne uge opstod uventede komplikationer, mens Mr. Marchionne blev genoprettet fra kirurgi, og at disse er blevet forværret betydeligt i de seneste timer. Som følge heraf vil Mr. Marchionne ikke kunne vende tilbage til arbejdet.
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

• 10 største nogensinde ferraris
“Bestyrelsen for FCA, der møder i dag, udtrykte for det første sin nærhed til Sergio Marchionne og hans familie og understregede det ekstraordinære bidrag, både menneskelig og professionel, at han har lavet til virksomheden i disse år.
“Bestyrelsen besluttede at fremskynde CEO-overgangsprocessen, der har gået videre i de seneste måneder og hedder Mike Manley som CEO.”
Mike Manley toppede Auto Express Brit-listen og blev induceret i Auto Express Hall of Fame i 2016. Han har været på vej til jeep-mærket siden 2009 og har også kørt RAM og FCA i Asien-Stillehavsområdet.
Gennemdraget i Bedfordshire, Manley’s karriere i bilindustrien startede som kandidatstuderende med Swan National, der også arbejder med Renault og Peugeot-forhandlere, før de flyttede til Lex Autosales.
Denne virksomhed blev derefter solgt til Daimler Chrysler, hvor han opholdt sig, hele vejen igennem til køb af Chriats Chiat. Det var da, at Manley blev bedt om at tage tøjlerne på Jeep, da han har overvåget hidtil uset vækst i Jeep og Ram-salg globalt.
Marchionne blev udnævnt til administrerende direktør for Fiat i 2004 og orkestreret Chryslers chokovertagelse af Chrysler i 2009. Siden da har han bygget FCA til en af ​​krafthuse i den globale bilindustri, spinning Ferrari ud som et særskilt firma, som han også ledede.
Louis Camilleri, et Ferrari-bestyrelsesmedlem er blevet kaldt CEO for sportsvognmaskinen, mens John Elkann, barnebarn af Gianni Agnelli og formand for FCA, er blevet navngivet som formand for Ferrari.
Tjek 2018 Auto Express Brit List og opdage briterne, der laver bølger i den globale bilindustri. Klik her…