BMW har afsløret reviderede brændstoføkonomi-tal og CO2-udgange for hele sin line-up, nu alle testet under nye verdensomspændende harmoniserede Light Vehicles Test Procedure (WLTP) -protokoller.
De nye strengere tests, der er beregnet til at levere flere ‘virkelige verdens’ resultater, betyder, at CO2 -tal er oppe overalt, mens BMWs modeller nu er mindre brændstofeffektive på papiret sammenlignet med tidligere tal opnået under udgående nye europæiske kørecyklus (NEDC) tests.
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

• Ny BMW X2 SUV Review
Introduceret i september 2017 er WLTP -testning nu obligatorisk i Europa for nye køretøjsgodkendelser, men kommunikeres dog stort set med en beregning, der oversætter tal tilbage til NEDC for sammenlignings skyld. Denne overgangsfase vil være på plads indtil september i år, hvor alle producenter, der sælger køretøjer i Europa, vil være forpligtet til at teste køretøjer under WLTP og offentliggøre resultater udelukkende under det nye testbanner.
Sammenlignet med 20-minutters NEDC-proceduren varer WLTP-testen en halv time og løber over en 14,6 mile bane. Køretøjer bruger 13 procent af testen stationær – mindre end den 25 procent tomgangstid for den gamle NEDC -test. Alle udstyrsmuligheder og ekstramateriale bringes også i betragtning, hvor test afslører små forskelle i vægt og aerodynamik, der er skabt af specifikke valgfri ekstramateriale.
For BMW betyder de reviderede WLTP-tal ændringer i både de øverste og nederste ender af firmaets line-up. For eksempel er 116D SE’s officielle CO2 steget fra 94 g/km til 111 g/km, med brændstof kombineret brændstoføkonomi, der dypper fra 78,5mpg til 67,3 mpg. 520d 5-serien-den mest populære model i 5-serien line-up-springer fra 108 g/km til 119 g/km.
Læs mere om de nye WLTP -emissioner og brændstoføkonomitest her …