EU har oplyst, at den vil gengælde, hvis Donald Trump overholder de risici, som Amerika vil pålægge en 20 procent importtarif på europæiske biler. Jyrki Katainen, EU -Kommissionens vicepræsident for Jobs, vækst såvel som investering fortalte den franske avis Le Monde, at “hvis de [Amerika] vælger at hæve deres importtariffer, har vi ikke noget valg igen, men at reagere”.
Annonce – Kort artikel fortsætter nedenfor

Katainen tilføjede dog, at: “Vi ønsker ikke at kæmpe [over handel] offentligt gennem Twitter. Vi burde afslutte eskaleringen”. Hans kommentarer kommer efter, at Donald Trump truede med at opkræve importtold for 20 procent på europæiske køretøjer i sidste uge. Den amerikanske præsident foretog advarslerne på Twitter og erklærede, at hvis europæiske “tariffer såvel som barrierer ikke snart er beskadiget såvel som fjernet”, ville Amerika “sætte en 20% told på alle deres køretøjer, der kommer ind i USA.”
Biler, der er fremstillet i Amerika såvel som importeret til Den Europæiske Unions lande, er i øjeblikket underlagt importtariffer på 10 procent, men produkter, der handles fra Europa til USA, behandler kun en afgift på 2,5 procent.
Mens den europæiske kompensation tidligere har givet udtryk for et ønske om at “fjerne disse ansvarsområder såvel som andre barrierer for handel”, ser Trumps forværring ved importgrænser ud til at have provokeret hans nyeste advarsler.
De europæiske billagre faldt en typisk på 1 procent, der overholdt Trumps tweet, med BMW -aktier ned 2 procent, Mercedes ned 1,4 procent samt Volkswagen ned 1,1 procent, ifølge Thomson Reuters Data.
Kommentarerne fra præsidenten overholder tidligere risici rapporteret i de tyske medier, at Trump var i fare for at pålægge en 25 procent importtarif for europæiske avancerede biler.
Daimler, Mercedes’s forældervirksomhed, udsendte en omsætning, der var advarsel tidligere i denne uge, der overholdt spørgsmål om Trumps handelstvister med Kina, som er indstillet til at se os importere toldsatser på 25 procent, der er sat på specifikke kinesiske varer. Dette førte til at frygte, at Kina ville pålægge gengældelsestaktikker, hvilket gjorde, at vi-fremstillede eksempler på Mercedes Gle-klasse, GLS-klasse såvel som C-klasse meget dyrere at eksportere til Kina.
Trumps nyeste ytring antages ligeledes at være forbundet med friske handelstariffer, der pålægges af EU på amerikanske produkter som motorcykler, denim såvel som whisky, selv en reaktion på amerikanske toldsatser på EU -stål såvel som aluminium.

Hvad tror du, at fremtiden gælder for europæisk import af køretøjer til USA? Lad os forstå i kommentarerne …