Storbritannien har haft sin rimelige andel af mystificerende bilproducenter – nogle mærker, der puser os på grund af deres succes og en hel del andre, hvis mindskende skala har forvirrede os alle. Lotus har været fast i den sidste af disse kategorier i mange år, men denne uge har vi endelig set reelle beviser for, at dette populære firma virkelig har en lys, spændende fremtid.
Annonce – Post fortsætter nedenfor

Evija Hypercar var selvfølgelig en erklæring i sig selv i 2019. Men den strukturerede, fire-platformplan annoncerede denne uge af den nye administrerende direktør Matt Windle ser ud til at have den magiske blanding af ambitioner og realisme. Kort sagt, det giver en alarmerende mængde mening – og det er ikke noget, vi har været i stand til at sige om alle Lotus’s træk i de sidste 20 år.

Ny 2022 Lotus Emira: Fire-cylindret version får 360bhp AMG Power

Den nyligt annoncerede Emira vil fungere som en bro for Lotus, da mærket forvandler sig til en producent af elbiler. Det er opmuntrende at høre Windle tale om ikke kun bilens ydelse, smidighed og håndtering, men også dens anvendelighed og praktiske (åbenbaringen på Lotus er, at sportsbiler har brug for kopholdere som alle andre).
Men hvis noget, er det de andre modeller, der kunne understøttes af de nye platforme, at vi finder en masse fascinerende – den nye Baby EV -sportsvogn, der vil dele sin platform med efterfølgeren til den alpine A110, og derefter i det mindste den Udsigten til Lotus’s overtagelse af ‘livsstilskøretøjer’ – SUV’er, med andre ord.
Det kan virke som et sprang af tro for det firma, der er kendt for Elise, Exige og Evora, at indrømme offentligt, at det planlægger en fremtid, når det får familie til at transportere sammen med sine sportsbiler. Men så kunne det samme sandsynligvis have været sagt om Porsche i årene før Cayenne. Og det har ikke nøjagtigt vist sig dårligt – eller fortyndet virksomhedens evne og omdømme.
Det, der nu betyder noget for arbejdsstyrken i Hethel, er, at der er et mål, et formål, en strategi. Og vi kan ikke vente med at se, hvad det producerer – på sporet og fra det.
Find ud af meget mere om Lotus ‘nye SUV her …