Den første all-elektriske Lamborghini er blevet bekræftet og vil være til salg i anden halvdel af tiåret, mens det italienske superbilfirma også har afsløret, at hele sin line-up vil være elektrificeret i 2024.
Lamborghini -formand Stefan Winkelmann præsenterede firmaets nye strategi, kaldet ‘Direzione Cor Tauri’, og hævdede, at brandets nye teknik ville være “nødvendigt i forbindelse med en radikalt skiftende verden.

Ny Lamborghini Sian 2021 anmeldelse

”Vores handling er en plan med en 360 graders tilgang, der omfatter vores produkter og vores Sant’Agata Bolognese placering, der fører os mod en meget mere bæredygtig fremtid, mens vi altid forbliver tro mod vores DNA.”
Annonce – Post fortsætter nedenfor

Lamborghinis køreplan har tre faser, hvoraf den første kaldes ‘fejrer forbrændingsmotoren’ og består af produktlanceringer i 2021 og 2022, inklusive to nye V12-drevne modeller, hvoraf den ene er alt sammen, men helt sikkert er en erstatning for Aventador.
Lamborghini siger, at biler, der er lanceret som en del af denne fase, vil “hylde virksomhedens nylige periode med kontinuerlig succes,” og vil bruge forbrændingsmotorer, der er udviklet til at hylde brandets arv.
Efter disse to nye V12-modellanceringer starter Lamborghini sit skridt hen imod en fuldt hybrid line-up i 2023. Mærket har allerede lanceret sin første (milde) hybridmodel i form af Sian Hypercar, men vil lancere, hvad den kalder sin First Hybrid Series Production Automobile to år fra nu. Ved udgangen af ​​2024 vil hele line-up blive elektrificeret, så forvent en hybridversion af Urus vil vises sammen med hybriddrevne udskiftninger til Huracan og Aventador.
Virksomheden sigter mod at minimere CO2-emissioner med 50 procent inden 2025. I køb for at opnå dette, tildeles investering på 1,5 milliarder euro til elektrificeringsskus, hvis kulmination vil være ankomsten af ​​den første fuldt elektriske Lamborghini i Den anden halvdel af tiåret. Virksomheden har ikke afsløret nogen detaljer, men har bekræftet, at det helt vil være en ny model, der bliver det fjerde medlem af sin line-up.
EV vil blive placeret som en bil “øverst på sit segment” og vil meget mere end sandsynligt forme sig som en elektrisk hyperbil til at konkurrere med NiO EP9 og Lotus Evija.

Klik her for vores liste over de hurtigste elektriske biler i verden …