Genesis, har verificeret specifikationer for sin nye G90, mærkets rækkevidde-topping high-end saloon indstillet til at håndtere Mercedes S-klasse.
Det koreanske premium-brand-topping firedør er drevet af en 375bhp 3,5-liters turboladet benzinmotor i almindelig akselafform Moderat hybridsystem.

Ny Genesis G70 Shooting Brake 2022 Review

Genesis har ikke verificeret en effekt på det system, der er assisteret af sin elektriske supercharger, men i modsætning til den bageste drev-kun fælles akselafstand, sender den lange akselafstandsmodel otte-trins automatisk gearkasse strøm til alle fire hjul.
Annonce – Post fortsætter nedenfor

Luftophæng med flere kammer såvel som baghjulstyring – forbedring af manøvrerbarhed ved lav hastighed såvel som stabilitet i høj hastighed – fungerer ligeledes som almindelig på G90 lange akselafstand.
Den rutinemæssige G90 bruger Genesis’s preview-elektroniske administrationssuspension, et system, der scanner vejen foran bilerne og lastbilen samt bruger data fra SAT-NAV til at ændre ophængsdæmpere i henhold til vejen for maksimal komfort. Denne adaptive teknik indeholder også den luftsprangede opsætning.
Ifølge Genesis, hvis innovationen fornemmer en pukkel i vejen 100 m foran, øger den bilens turhøjde med 10 mm såvel som optimerer ophængsindstillingerne for at minimere stødet til passagerer; På ru veje kan systemet hæve suspensionen med så meget som 25 mm på både fronten såvel som bagsiden for at forhindre, at kroppen kontakter jorden over hårdere buler.
14

Der er ligeledes en bremsetilstandsfunktion med en ‘chauffør’ indstilling – en af ​​tre tilstande, der justerer parametrene for bremsesystemet afhængigt af bilistpræferencer.