Den nye Kia Stinger, der blev lanceret på Detroit Motor Show 2017, har sandsynligvis en all-elektrisk model, der vil konkurrere med Teslas kommende Model 3 Saloon.
Den slanke nye fem-dørs GT lanceres med en 3,3-liters V6, efterfulgt af 2,0-liters benzin og derefter en 2,0-liters dieselmodel. Men hvis man antager, at reaktionen på Stinger er god, vil den all-elektriske version få kløften.
Annonce – Post fortsætter nedenfor

• Fuld historie om den nye Kia Stinger
Når han udelukkende talte til Automobile Express ved Stinger’s afsløring af aftenen af ​​Detroit Show, sagde Spencer Cho, Kias leder af oversøisk marketing,: “Denne helt nye platform er i stand til en fuld EV-drivlinje på et senere tidspunkt.”
365bhp V6-modellen ankommer i oktober med 252bhp 2,0-liters benzinmotor, der kommer tidligt i 2018, der skal følges et par måneder senere af en dieselversion med en udvikling af KIAs eksisterende 2,0-liters dieselmotor. Det indikerer, at en allelektrisk version sandsynligvis ikke ses meget inden udgangen af ​​2018 eller meget mere sandsynligt 2019.
Spencer Cho lovede, at Stinger ville have masser af tech om bord ved lanceringen, med meget mere at komme. Han fortalte os: ”Vi arbejder på niveau tre og niveau fire autonom teknologi, og Stinger er en god platform til at tilføje noget af denne teknologi til. ”Vi vurderer dog meget omhyggeligt denne teknologi, før vi lægger den i vores biler.”
Kias ingeniørchef, Albert Biermann, har også bekræftet, at en firehjulstrækversion af Stinger også er på vej for at kæmpe for BMW 4-serien Gran Coupé X Drive-modeller og Quattro-versioner af Audis nye A5.
Priserne for V6 Stinger starter sandsynligvis omkring 40.000 pund-mærket med en fuldt belastet model, der koster omkring 43.000 pund. Den 2,0-liters benzin skal koste fra omkring £ 35.000 med dieselen, der skal være et sted i de høje tredive.
Vil du overveje en elektrisk Kia Stinger? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor …