Volkswagen XL1 vil koste omkring £ 100.000, når det sælges i England, har virksomheden afsløret.
• Volkswagen XL1 Nyheder og anmeldelser
Mens den nøjagtige britiske pris endnu ikke er bekræftet, er prisen for £ 100.000 i det væsentlige meget mere end oprindeligt tænkt. Kun 200 produktionseksempler på VWs meget effektive plug-in hybrid vil blive bygget på mærket Osnabruck Factory i Tyskland. Hver af dem vil være håndbygget fra kulfiberforstærket plast, men hver version vil være venstre drive.
Annonce – Post fortsætter nedenfor

Det indikerer, at salget i Storbritannien vil være lille, med mellem 20 og 30 modeller, der er planlagt til at blive solgt her. Ifølge kilder inden for virksomheden har der været en stor mængde af interesse, men listen over potentielle kunder vil blive nedbragt i henhold til deres suitablity.
Til denne pris vil kun få mennesker have råd til VW XL1-plug-in-hybrid, der bruger en to-cylindret dieselmotor og en elektrisk motor til at køre baghjulene og producerer en kombineret 68bhp. Imidlertid er det også i stand til at returnere et officielt kombineret tal på 313 mpg og kun 20 g/km C02 – hvilket gør det til den mest effektive bil, der nogensinde er blevet bygget.
Tophastigheden er elektronisk begrænset til 99 km / h, men en VW -ingeniør fortalte os, at den er i stand til at køre på 130 km / h, men er blevet begrænset til at øge sin brændstofeffektivitet. Han bekræftede også, at den ducati-drevne Protoype XL1 med racerændringer i øjeblikket var under udvikling.
Volkswagen siger, at teknologi fra XL1 vil filtrere ned til virksomhedens massemarkedsmodeller over tid, og når de først kan gøres meget mere overkommelige. De hævder dog også, at fordi den første XL1 vil være sjældnere end en Bugatti Veyron, vil det sandsynligvis sætte pris på i værdi over tid – hvilket gør det til en fristende at få for samlere også.