mere end halvdelen af ​​bilisterne kører mere omhyggeligt, når de har deres hund i bilen, men et betydeligt antal er ikke bekendt med reglerne omkring transport af kæledyr.
Cirka 54 procent af bilisterne siger, at de er mere forsigtige med at køre med deres hund om bord. Dette tal stiger til 69 procent for 18-24-årige, men falder til 42 procent for chauffører på 55 år eller derover.

Top 10 bedste biler til hundeejere til at købe 2022

Tallene kommer fra en undersøgelse af 2.000 chauffører udført af Seat UK, som også viste, at bilister fra London er mest sandsynligt, at de er mere forsigtige, når de kører med en hund i bilen. Derudover sagde 35 procent af de adspurgte, at de føler sig roligere, når de har deres hund i bilen med sig.
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

Highway -koden kræver, at chauffører passende begrænser enhver hunde i deres bil, men en tredjedel af de adspurgte var ikke sikre på, om der var nogen regler, mens ni ud af 10 ikke vidste om den maksimale straf på en bøde på 5.000 pund og ni og ni straf peger på deres licens.
Endvidere indrømmede en femtedel af respondenterne, da de stillede spørgsmålstegn ved, at de ikke begrænser deres hund i bilen, hvilket betyder, at de fløjter loven.
Nigel Griggs, leder af Aftersales i Seat UK, kommenterede: ”Alle ved, at den britiske offentlighed brænder for sine hunde. Imidlertid bekræfter denne undersøgelse, at det at have deres bedste PAL i bilen kan bidrage til en mere sikker kørsel, mens den også har en positiv mental sundhedsmæssig fordel ved at reducere stressniveauer. Det ser ud til at være en win-win.
”Bilister er stadig nødt til at sørge for, at de holder deres hunde i sikkerhed, mens de rejser, og det er lige så vigtigt at bruge dit eget sikkerhedssele i bilen til at fastholde kæledyr til ordentligt at begrænse kæledyr som at bruge dit eget sikkerhedssele.”
Kør mere omhyggeligt, hvis du har en hund i bilen? Lad os vide dine tanker nedenfor …