UK -veje kunne få Star -ratings for at hjælpe med at forenkle den fremtidige sikkerhedspolitik, efter at vejsystemet blev kritiseret stærkt i en ny rapport.
Euro RAP -konklusionerne sagde, at mange britiske vejdødsfald er koncentreret om kun 10 procent af netværket. Det anbefaler at sætte et nationalt mål for alle A-veje til at imødekomme mindst tre-stjernede sikkerhedstærskel, mens de travleste A-veje og motorveje skal ramme fire og fem-stjernede ratings.
Annonce – Post fortsætter nedenfor

Lavprishandling-såsom genopståelse og forbedret skiltning og markeringer-på 15 strækninger af vejen har minimeret alvorlige nedbrud med 80 procent, hvilket er værd £ 0,4 milliarder til økonomien.
• UK’s mange farlige veje
Men rapporten var afgørende for den betydelige kløft, der findes mellem regioner. Trafbrugere står over for risici på de vigtigste veje i East Midlands, der er to tredjedele højere end i de nærliggende West Midlands.
James Bradford, ingeniørchef for Road Safety Foundation, der bestilte rapporten, sagde, at det var tid til en ændring, hvilket forklarede: ”Den travlere vejen, den meget hyppigere enhver fejl i layout fører til død og alvorlig skade.
”Vores forståelse er vokset i de sidste par år, at risikoen for hver vejstrækning kan måles. Den indbyggede sikkerhed for vejinfrastruktur, som biler, kan måles og stjerne klassificeres. Vi må ikke køre femstjernede biler på en og to-stjernede veje. ”
• Regeringen til at bruge 15 mia. Pund på ‘vejrevolution’
Vejminister Robert Goodwill reagerede på kritikken ved at indrømme, at han er ivrig efter at arbejde med Highways Agency og lokale myndigheder for at se, om stjerneklassificeringer kunne hjælpe i Storbritannien. Han sagde: ”Jeg genkender de positive Impact Star Rating Systems har haft på sikkerheden af ​​biler og veje rundt om i verden.
”Selvom det er alt for tidligt at sige, om vi vedtager stjerneklassificeringer her, har jeg bedt mine embedsmænd om at undersøge deres fordele.”
Tror du, at stjernevurderinger for veje ville være en god ide? Fortæl os det i kommentarerne nedenfor …