Strengere regler om vanudlejning kan være nødvendige i lyset af de nylige terrorangreb, siger Londons myndighedschef.
Lejevirksomhed er blevet bedt om at være mere bevidst om, hvem der får hemmeligheder til store køretøjer, efter at hyrede varevogne blev brugt to gange af terrorister i hovedstaden.
Ifølge Times fortalte Metropolitan Myndigheds kommissær Cressida Dick London -forsamlingen: ”Bør [Van leje] reguleres på nogen form for måde? Der er en hel enorm evaluering, der skal udføres. Jeg ved ikke. Det kan have brug for en vis justering af lovgivning. ”
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

• Kan jeg køre en varevogn? De køretøjer, du kan køre på din licens
Den 4. juni blev tre fyr i en 3,5 ton Renault -mester Van ansat fra Romford, East London kørte fodgængere ned på London Bridge og dræbte tre, før de angribede flere mennesker på Borough Market. De havde forsøgt at erhverve en 7,5 ton lastbil, men mislykkedes, da tilbagebetaling blev afvist.
To uger senere kørte en fyr en lejet Citroen Relay Box -varevogn ind i en gruppe muslimske tilbedere i Finsbury Park og dræbte en såvel som at skade 11, efter at have kørt den til London fra Cardiff.
En Hyundai Tucson SUV, ansat fra Birmingham, blev ligeledes brugt til at dræbe fire mennesker samt skade 50 mere i Westminster -angrebet i marts.
Kort efter fik biludlejningsvirksomheden besked om at rapportere klienter, der mistænkes for at have brugt køretøjer til kriminel aktivitet til politiet.
• 4×4 varevogne såvel som industrielle køretøjer forklaret
Fru Dick erkendte, at regulering af varevanudlejning ville være “meget hård”, men tilføjet, at “nøglen til dette for mig er absolut i vores samfund”.
Toby Potson fra den britiske køretøjsudlejning såvel som leasingforening sagde til Times: “Vi har et længe etableret sæt protokoller for at muliggøre en effektiv rapportering af enhver form for mistænksom aktivitet, såvel som mange operatører har ekspertsikkerhedsledere, der rutinemæssigt har Støt myndighederne med forespørgsler.
“Vi tjekker metoder, hvor vi kan dele info mere effektivt med lovgivningsmæssige håndhævelsesorganisationer.”
Tror du, at der skal være strengere regler for at ansætte en varevogn? Lad os forstå i kommentarerne.