Volkswagen har afsløret, at det vil økse 23.000 opgaver i de næste fem år som en del af en omstruktureringsplan for at hjælpe den nødlidende tyske bilproducent med at hoppe tilbage fra dieselemissionskandalen.
VW og dets fagforeninger har arbejdet på en plan for at genoplive brandets fremtid, fordi juni. Nedskæringerne anslås at spare VW -gruppen 3,7 mia. EUR (£ 3,2 mia.) Om året, med virksomheden, der ønsker at øge sine fortjenstmargener fra 2 procent til 4 procent.
Annonce – Kort artikel fortsætter nedenfor

Gruppen vil skære 23.000 opgaver i Tyskland alene, men har insisteret på, at reduktionen i arbejdsstyrken vil blive udført uden obligatoriske afskedigelser. I stedet vil det skære opgaverne gennem “naturlig udsving og delvis førtidspensionering under hensyntagen til den demografiske kurve.” VW -gruppen beskæftiger i øjeblikket 610.000 mennesker i 31 lande
Omkostningsbesparelserne er meget nødvendige, da VW beskæftiger sig med en stadigt voksende juridisk lovforslag. Tidligere på året accepterede gruppen at en rekordhøj bosættelse til en værdi af $ 14,7 milliarder (£ 12 milliarder) i USA for at kompensere påvirkede ejere. Individuelle retssager mod virksomheden bygger også op.
En del af aftalen siges at omfatte VWs fremtidige forpligtelse til elektriske køretøjer. Sidste år afslørede VW Group sin nye teknik 2025, en plan om at bygge 30 elbiler i det næste årti. En del af teknikken inkluderer forbedring af de tyske planters effektivitet med ca. 25 procent, ifølge VW.