Hvis de officielle tal skal tro, spillede UK-baserede bilister en blinder i 2016 ved at købe så mange nye biler, at registreringer for året skubbede 2.7 Millioner – en rekordhøj. Tilsvarende tal for fabriksfriske varevogne og lastbiler var også oppe. Det samme gælder for brugt salg. Alt dette, glem ikke, i en af ​​de mest tumultige 12-måneders perioder i britisk historie.
Annonce – Artikel fortsætter nedenfor

Denne virkelig hidtil uset efterspørgsel efter splinternye, forudregistrerede og brugte køretøjer betød traditionelle forhandlere (plus stadig vigtigere ikke-traditionelle detailforretninger) tiltrukket flere betalende kunder end nogensinde i 2016. Til gengæld nød HM Treasury let overskud-via salg og Andre køretøjsrelaterede skatter-som aldrig før.
• 2016 Et rekordår for britiske nye bilregistreringer, men antallet, der blev forudsagt at falde i 2017
Mere end 200.000 motorer blev bygget hver måned, og mens de officielle tal, der forfalder senere i denne måned, forventes at vise 2016 ikke var helt det bedste år til årlig bilproduktion (1,9 m køretøjer i 1972 forbliver målet at slå), at 45 -Year-gammel rekord er indstillet til at blive knust i 2017, når omkring 2 m biler skulle rulle ud af britiske produktionslinjer.
Købere i det europæiske fastland og derover har i de seneste måneder krævet mere, ikke færre biler, der bærer ‘Made in Britain’ etiketter. Og denne tendens vil sandsynligvis fortsætte – stort set takket være vores nummer et producent, Jaguar Land Rover, der bygger en ny række biler, der er bedre end mange (eller de fleste) tyske firmaer.
Ifølge Society of Motor Producenter og forhandlere af hver 100 nye biler, der er registreret her sidste år, var kun tre alternativt brændstoffetkøretøjer. Det er bekymrende, fordi blandingen af ​​tre procent ‘alternativ’ og 97 procent ‘konventionel’ i 2016 er en gentagelse af 2015 – hvilket beviser, at AFV’er forbliver relativt uattraktive for bilmasserne.
• Bedst sælgende biler i 2016
En anden bummer er, at to legendariske amerikanske mærker endelig kastede håndklædet sidste år, da Chevrolet kun registrerede fire biler, mens Chrysler gjorde det endnu værre med, er, ingen. Ikke en. Omvendt raketterede registreringer til hjemmearbejde markeringer som Bentley, JLR, McLaren og MG.
Alt dette er nok til at få de gode mennesker af Blighty til at føle sig stolte over at være britiske. og hvorfor ikke? Vi er måske et lille og noget isoleret land. Men vi slår godt over vores vægt – i vores designstudier, motorplanter, bilfabrikker og i stigende grad travle showrooms.

Og lad os give et specielt nytår tak til den strejkefri, salt af jordens britiske bilarbejdere, der nu er rangeret blandt verdens bedste.
Foretrækker du britiske markeringer? Fortæl os det i kommentarfeltet nedenfor …